Owner Post Them Follow Dash



Miss Stronger
Miss Stronger

Ahlan Wasahlan!


Dakwah itu.. Manis seperti madu. Pahit seperti kopi tanpa gula. Teruskan dakwahmu dengan senyuman.

Hi! hope you guys enjoy reading about my short life journey!


Twitter || Facebook|| Instagram

Tagboard

No harsh words
Put your URL blog not email
Put your link correctly




Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini

Kejam


Assalamualaikum!//Hey!!// wazzup!
Jangan risau entry ini tidak berasaskan kekejam. cuma nama je kejam. Tapi hati kami semua ada taman. Haha. Inilah orang yang aku boleh katakan tulang belakang aku sepanjang zaman degree ni. Geng Kejam ni memang ada 5 orang lelaki dan 4 orang perempuan sahaja. 8 orang student Accountancy 1 Orang student Syariah Law *Taktahu mana sesat. hahaha* akan bertambah InshaaAllah, kalau antara kami sudah bersedia untuk kahwin. Jadi makin berkembang lah Kejam! yeaay! lol.. haha! Kalau orang baru selain daripada ikatan perkahwinan mungkin tak kot.. Hehe. 

Apa yang nak dicerita ehh tentang Kejam ni? Kalau cerita semuanya pun, memang takkan cukuplah satu hari. Banyak sangat. Macam mana boleh terciptanya Kejam? Entahlah ek. hahaha sebenarnya, sebab nak buat suprise birthday untuk sorang minah bernama Syafiqah partino ni je. Pastu buat group. Kejam sebab? Haha, sebab apa yang kami buat kat Pqa tu sangat kejam sebenarnya pada birthday dia. Bermula, kami tak endah hari birthday dia, lepastu, dengan aku yang moody pastu buat-buat taknak join sama dengan marhalah masa orang sibuk celebrate birthday dia. Lepastu, sampai sorang demi sorang mula-mula janji nak keluar last-last cancel last minit masa dia dah siap. Tipu dia hidup-hidup. Buat dia sampai menangis, dan rasa macam semua orang benci dia. Seminggu sebelum birthday dia lagi kami dah ganggu emosi dia, dah buat dia menangis sorang-sorang. Dah buat dia kemurungan sebab pakatan kami. Hahahaha. Dekat situ rasanya kenapa dinamakan Kejam. 



Yang ni, masa preparation untuk sambut birthday Pqa. Yang follow Pqa cuma Ezri, Irfan, Diana. First hangout kami dekat Taman Tasik Titiwangsa KL. 


Then. This is it! Tadaaaaaa! ni muka tahan sendu ni. Hahaha. Tahan sendu plus geram rasanyaa.. Masa suruh bagi ucapan habis semua kena carut dengan dia ni. Yelah, dah seminggu lebih merana. Fikir apa salah dia, dia buat salah apa. Sampai kami semua ignore dia selama seminggu. Bertemankan air mata dia. Sian.. 


Masa birthday Pqa ni. Hasif tak dapat join. sebab tiba-tiba dia ada hal yang tak dielakkan. Lepas je birthday Pqa, ingat semua akan left group. Tapi rupanya tak.. Alhamdulilah, persahabatan kami masih kekal dan makin rapat.


Next, Ini masa birthday Haziq pula. Kami buat dekat Dataran Putrajaya. (Masa ni, Hasif pun join. yeay!)



Gambar ini, masa Eco World Semenyih tengah hot gila, sampai kami pun hot berpeluh berkelecak dekat sana. Kami sematkan nama Kejam dekat "Love bridge" LOL. orang letak nama pasangan kami letak "Kejam"


Then, Gambar ni masa first trip kami Bangi- JB- Klebang, Melaka 


Memang dalam album gambar dorang je yang penuh. memang kami photographer dorang je..


Okay.. Kita set camera dulu. ehh tertekan pulak...


then.. Tadaaaaaaa! Complete 9 Kejam. (Biasalah takde photographer nak ambikkan gambar, tu selalu ambik gambar selfie atau macam ni untuk semua ada dalam gambar. Haha)



Kalau ada masa terluang, kami akan spent time dengan makan-makan sama-sama. Masa ni makan dekat Jalan lama Bangi je. Tapi, kami sebenarnya jarang makan dekat Kedai. Selalunya mesti Picnic. (Gambar ni, masa Afifi tak dapat join sama sebab dia ada midterm tak silap)



Gambar ni masa makan-makan kali ke berapa tah. Masa ni, makan dekat Bangi Square. Baru complete 9!! yeaaayyy!



Gambar-gambar ni antara gambar program yang kami join bersama as AJK. yang atas tu formal program. Yang bawah ni.. Charity program dekat Kelantan. 


Gambar ni pula, masa Iftar Tahun ni. dekat Dataran Nilai je. Picnic. yeaay!



Gambar paling latest! Tahun ni, tak dapat curi masa lagi untuk buat trip sama-sama sebab masing-masing dah mula sibuk dengan program dan kerja. 


dorang cakap dorang "1D" Malaysia. (Layankan jelah)

Kalau upload semua kami pernah pergi atau pernah hangout sama-sama memang makin panjang lah entry ni. hahaha. Jadi nilah sedikit sebanyak kenangan kami. Alhamdulilah, Allah hadirkan mereka sebagai penguat di kala diperlukan (Walau selalu annoyed) hahaha. Tipulah, kalau kami tak pernah gaduh. Gaduh besar sampai nak berpecah dan masam muka pun pernah, gaduh sampai taknak bertegur langsung pun pernah. Tapi, Alhamdulilah. Lepas bincang duduk sama-sama luahkan apa yang tak puas hati, baiki kelemahan masing-masing. Kami makin kenal each other. Dah lama nak post tentang tulang belakang aku ni sebenarnya. Cuma, malas je. haha. Kalau ada sahabat yang boleh susah senang bersama, walau annoying kadang pun tak apa. Asalkan dia memang ada. Dan kita pun kena selalu ada dengan dia. Terima kasih sebab selalu ada dan menjadi penguat (muntah pelangi) Haha! Bye!

Aku akan simpan semua kenangan persahabatan kita sampai bila bila :)

Good friends are like stars,You dont always see them.but You know they are always there..